AVUI QUÈ SOPEM? (català)

Si en aquest post us espereu trobar propostes de menús saludables perfectament equilibrats i idees per poder fer panells organitzatius d’aquest tipus…

Ja podeu anar a llegir una altra cosa, perquè ja us dic que, tot i que a vegades m’agradaria tenir-ho tot més controlat i planificat, la realitat és que anem fent més sobre la marxa.

La frase que dóna títol a aquest post, apareix cada dia dins el meu cap a mode de tortura, acompanyada també d’un: què esmorzem, què dinem i què berenem?

Però el que us vull explicar en aquest post és que he descobert una manera d’organitzar-me a la cuina, perquè aquestes preguntes torturadores no vinguin dia a dia al meu cap.

Ja us avanço que no és res de l’altre món, però a nosaltres ens ha ajudat a anar més tranquils a l’hora de pensar els nostres menús.

Cal dir que em va anar molt bé el curs de Batch Cooking que vaig fer amb l’Amanda Montiel, que ens va donar consells sobre com podem fer més fàcil el nostre dia a dia a la cuina, menjant de forma sana i més equilibrada.

I és que en el tema de menjar més sa, anem millorant cada dia, no utilitzant tants processats i apostant més pel menjar fresc i de proximitat.

La gran sort que tenim a casa és que tots ja mengem el mateix i això facilita molt la feina i la planificació.

Resultats del curs de cuina de Batch cooking

On i com comprem?

Crec que és molt important feruna llista de la compra setmanal amb tots els productes que necessitem. Nosaltres intentem fer comandes grosses a Condis Line, que té molt en compte les famílies nombroses ja que té entrega gratuïta sense mínim de compra. Ens va molt bé un cop al més una compra gran (begudes i coses de pes) a més sempre regalen productes i fan descomptes. També fem una compra setmanal de productes frescos (fruites i verdures) i la carn o el peix, d’aquest comprem més quantitat i congelem.

Com cuinem per optimitzar el temps?

La idea del Batch Cooking que ens va transmetre l’Amanda ens va agradar. Es tracta de destinar una estona de la setmana a cuinar per tal d’anar més tranquils en el moment de preparar els àpats.

A casa, ho fem els caps de setmana i ens dediquem a cuinar coses com:

  • Caldo
  • Verdures al forn/vapor.
  • Bullir pasta, cereals o llegums…
  • Deixar preparades (netes i tallades) les verdures a punt per saltejar, l’enciam net itallat…
  • Bullim ous (ous durs)
  • Preparar les salses o patés d’acompanyament.
  • Preveure la carn o el peix que necessitarem.

I tot això ho deixem a la nevera per ser consumit durant la setmana (4-5 dies). Tenint aquesta base feta podem fer combinacions de forma més fàcil i ràpida. Per exemple, podem fer una crema de verdures (les verdures ja estan cuites), fer amanides completes de forma ràpida o plats combinats.

La veritat és que a casa no funcionem amb menús molt rígids o planificats amb antelació. El que sí que mirem de combinar i tenir en compte és el tema de les proteïnes, ja que els nens mengen a l’escola i si que mirem que sigui més o menys equilibrat, cosa que costa força quan unes van a la llar i l’altre a l’escola.

Segons el temps que tenim per cuinar, fem aquestes preparacions en un mateix dia o bé, les repartim en dos dies de la setmana. Això no vol dir que a vegades fem plats més elaborats, en quantitats més grans i congelem.

Doncs així és com ens organitzem a casa, potser no és la manera ideal, però a nosaltres ens funciona. Evidentment, això no ens evita haver de passar estona a la cuina… i que desitgem que les mares ens donin tuppers…  Però si que el nostre dia a dia és una miqueta més fàcil.

HOY QUÉ CENAMOS? (castellano)

Si en este post os esperáis encontrar propuestas de menús saludables perfectamente equilibrados e ideas para poder hacer paneles organizativos de este tipo…

Ya podéis ir a leer otra cosa, porque ya os digo que, a pesar de que a veces me gustaría tenerlo todo más controlado y planificado, la realidad es que vamos más sobre la marcha.

La frase que da título a este post, aparece cada día dentro de mi cabeza a modo de tortura, acompañada también de un: qué almorzamos, qué merendamos y qué cenamos? 

Pero lo que os quiero explicar en este post es que he descubierto una manera de organizarme en la cocina, para que estas preguntas torturadoras no vengan día a día a mi cabeza. 

Ya os avanzo que no es nada muy novedoso, pero a nosotros nos ha ayudado a ir más tranquilos a la hora de pensar nuestros menús.

Tengo que decir que me fue muy bien el curso de Batch Cooking que hice con Amanda Montiel, que nos dio consejos sobre cómo podemos hacer más fácil nuestro día a día en la cocina, comiendo de forma sana y más equilibrada.
Y es que en el tema de comer más sano, vamos mejorando cada día, no utilizando tantos procesados y apostando más por la comida fresca y de proximidad.

La gran suerte que tenemos en casa es que todos ya comemos lo mismo y esto facilita mucho el trabajo y la planificación.

Resultado del curso de cocina de Batch cooking


Dónde y cómo compramos?

Creo que es muy importante hacer una lista de la compra semanal con todos los productos que necesitamos. Nosotros solemos hacer los pedidos grandes en Condis Line, que tiene muy en cuenta las familias numerosas, puesto que tiene entrega gratuita sin mínimo de compra. Nos va muy bien hacer una vez al mes al mes una compra abundante (bebidas y cosas de peso) además siempre regalan productos y hacen descuentos. También hacemos una compra semanal de productos frescos (frutas y verduras) y la carne o el pescado, de éste último compramos más cantidad y congelamos.

Cómo cocinamos para optimizar el tiempo?

La idea del Batch Cooking que nos transmitió Amanda nos gustó. Se trata de destinar un tiempo de la semana a cocinar para ir más tranquilos en el momento de preparar las comidas. 

En casa, lo hacemos los fines de semana y nos dedicamos a cocinar cosas cómo:
– Caldo
– Verduras al horno/vapor.
– Hervir pasta, cereales o legumbres…
– Dejar preparadas (limpias y cortadas) las verduras a punto para saltear, la lechuga limpia y cortada…
– Hervimos huevos (huevos duros)
– Preparar las salsas o patés de acompañamiento.
– Prever la carne o el pescado que necesitaremos. 

Y todo esto lo dejamos en la nevera para ser consumido durante la semana (4-5 días). Teniendo esta base hecha podemos hacer combinaciones de forma más fácil y rápida. Por ejemplo, podemos hacer una crema de verduras (las verduras ya están cocidas), hacer ensaladas completas de forma rápida o platos combinados. 

En casa nunca hemos funcionado con menús muy rígidos o planificados con antelación. Lo que si que intentamos combinar y tener en cuenta es el tema de las proteínas, puesto que los niños comen en la escuela y si que miramos que sea más o menos equilibrado, cosa que cuesta bastante cuando unas van a la guardería y el otro a la escuela.

Según el tiempo que tenemos para cocinar, hacemos estas preparaciones en un mismo día o bien, las repartimos en dos días de la semana. Esto no significa que a veces preparamos platos más elaborados, en cantidades más grandes y congelamos. 

Así es como nos organizamos en casa, quizás no es la manera ideal, pero a nosotros nos funciona. Evidentemente, esto no significa que hayamos de pasar rato a la cocina… y que deseemos que las madres nos den tuppers… Pero si que nuestro día a día es un poquito más fácil.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.